Curs de Public Speaking

(CURS SUSPENDAT)

Care e faza cu vorbitul în public

Avem opinii, avem nevoi, avem idei, pe care însă eșuăm uneori să ni le comunicăm. De ce se întîmplă asta?

Pentru că nu ne-am gîndit, poate, niciodată să ne turnăm opiniile, nevoile, ideile în tiparele unei povești. Pentru că nu avem exercițiul comunicării eficiente prin discurs. Pentru că ne imaginăm că vorbitul în public este exclusivitatea cîtorva inițiați.

Vorbitul, la fel ca scrisul, este un meșteșug care se poate învăța. Antrenamentul este esențial. Antrenamentul este și antidotul perfect pentru frica de vorbit în public.

Ne este frică să vorbim în public (căci ne este!) pentru că nu vrem să ne facem de rîs, pentru că ne pasă enorm de imaginea noastră în ochii celorlalți. Există și un termen pentru asta: glosofobie.

Există studii care au arătat că frica de vorbit în public face parte dintre cele mai mari temeri ale noastre, înaintea fricii de șerpi, de înălțimi sau chiar înaintea fricii de moarte.

According to most studies, people’s number one fear is public speaking. Number two is death. Death is number two. Does that seem right? That means to the average person, if you have to go to a funeral, you’re better off in the casket than doing the eulogy. Jerry Seinfeld

Ce conține

Cum ne găsim cele mai bune subiecte/idei de vorbit în public; Stabilirea obiectivelor (ce urmărim să obținem cu discursul nostru); De ce e importantă cunoașterea publicului (în fața căruia vorbim)

Cum ne construim ideile; În ce constau cercetarea, planificarea și dospirea ideilor; Structura discursului, cum îl începem, cum îl încheiem; Ce este firul roșu al discursului și de ce este el important

Cum să îți îmbunătățești stilul; Cum te conectezi cu publicul; Ce folosește omul de la (propria) vulnerabilitate (cazul Reginei Elizabeth I a Angliei); Ce facem cu umorul (cazul lui Will Rogers); De ce sînt importante poveștile (Cazul Marie Curie)

Cum ne livrăm discursul; Controlul vocii; Stăpînirea emoțiilor & pregătirea mentală

Alte topicuri: Puterea lui Trei (analiza Capitolului 13 din Prima epistolă a lui Pavel către Corinteni); Cazul exemplar al lui Demostene; Revelația

La finalul atelierului, fiecare participant va prezenta în fața colegilor un discurs de 5-10 minute.

Cum se întîmplă

Grupe de 10-12 persoane. Durata atelierului este de 15 ore: cinci întîlniri săptămînale a cîte trei ore, interval orar 19-22; locul de desfășurare: Poemix School, str. Pictor Ion Andreescu nr. 15B, et. 2, ap. 4.

Cît costă

900 de lei

Despre trainer, aici